onsdag 11 augusti 2010

ett litet smakprov på en av mina berättelser x'D

Två olika dagis!

Kapitel ett

Andra dagen


Den här berättelsen handla om två tjejer som går på gymnasiet och dom gillar små barn båda två.

En av dom heter Frida. Frida är 19 år och har tre store bröder. Två av Fridas store bröder har barn. Den sista av Fridas store bröder bor utomlands.

Den andra heter Sanna och är 18 år och har inga stor eller små syskon. Sanna och Frida går barn och fritid på gymnasiet i Falköping. Dom har är bästa vänner. Dom har varit tillsammans sedan småskolan. Men en dag förändrades allt.


- Hej, är Frida hemma? Frågade Sanna när hon var framme hos Frida. Dom skulle gå till skolan tillsammans.


- Ja då, det är hon, vänta så ska jag ropa på henne, svarade Fridas fosterpappa Sanna och vände sig in emot lägenheten igen och ropade på sin dotter. Nu var Frida vid dörren och började att ta på sig skorna. När hon var klar tog hon tag i sin jeans jacka och så gick dom till skolan.


- Ska vi gå snabba vägen eller den andra? Frågade Frida Sanna som hade blivit sjuk första dagen.


- Vi kan väl ta den snabbaste vägen, svarade Sanna.

Kapitel två

Fel väg!


- Den här vägen Sanna! Ropade Frida till Sanna som var på väg åt andra hållet och Sanna vände tvärt och gick till Frida som skrattade åt sin kompis spända ansikte.


- Vad skrattar du åt? Frågade Sanna bryskt. Okej, Sanna var inte på humör för bus idag, tänkte Frida.


- Ingenting, svarade Frida och stannade och kollade om det kom några bilar det gjorde det så klart!


- Nu kan ni gå över, sa en röst bakifrån som Sanna inte kände igen. Men det gjorde Frida. Frida vände sig om och där stod Jimmy med sina polare. Jimmy stannade och pratade medan hans polare gick vidare.


- Hej Jimmy! Sa Frida och kollade på Sanna med en blick som sa att Jimmy gick i deras klass.


- Jimmy, det här är Sanna som var sjuk igår, sa Frida och nickade i mot Sanna som gjorde sitt allra mest charmerande leende hon kunde, men det fungerade inte, för Jimmy var redan kär i en annan, men den personen visste det inte än.


- Jaha, jag heter Jimmy Karlsson, förnamnet hade du väl redan listat ut eller hur? Svarade Jimmy och Sanna som i vanliga fall brukar ha lätt att prata med killar nickade stumt. Nu började Frida att gå och Jimmy följde efter men Sanna kunde inte röra sig på ett bra tag. Hon kände sig förtrollad av Jimmy Karlsson.


- Kommer du någon gång eller? Ropade Frida till Sanna och nu hade förtrollningen sluta att värka.


- Ja, jag kommer vänta! Ropade Sanna tillbaks.


- Vad ser det ut som jag gör då? ropade Frida tillbaka. Jimmy hade gått till sina polare som han kallade dom. Jimmy hade mörkt brunt hår med ljusare slingor i och en keps på huvudet. En skateboard under armen.


- Var är Jimmy? Frågade Sanna när hon kom fram till Frida och hon pekade på ett gäng med pojkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar